sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Ihana gluteeniton ja sokeriton banaanileipä (maidoton)

Terveellinen banaanileipä (gluteeniton ja maidoton) - nutsforwellness


Helppo gluteeniton ja maidoton banaanileipä - nuts for wellness


Mietitkö mitä hyvää sitä leipoisi? Olen odottanut koko viikon että pääsen leipomaan jotain ihanaa herkkua. Banaanileipä on aina varma valinta kun haluaa jotain hyvää. Ihanan mehevä ja makea banaanileipä sopii ihan jokaiseen hetkeen. Sitä voi syödä kesällä tai talvella, kahvin kanssa tai iltapalana. Lisäämällä taikinaan eri elementtejä saat eri kausiin sopivaa banaanileipää. Nyt joulun aikaan taikinaan voi lisätä esimerkiksi piparkakkumaustetta tai kuivattuja karpaloita ja/tai pähkinärouhetta.

Perinteiseen banaanileipään tulee melko paljon fariinisokeria, mutta olen korvannut sokerin täysin ravintorikkaammilla taateleilla. Mielestäni tuoreiden taateleiden maku muistuttaa leivonnaisissa melko paljon fariinisokeria, oletko samaa mieltä? Vai onko minun makuaistini vaan ihan kieroutunut. Itse laitoin 15 taatelia, mutta omaan makuuni vähän vähempikin olisi riittänyt. Nyt tästä tuli ihan liiankin hyvää ja tekee mieli kokoajan käydä jääkaapilla :D Otin oman banaanileipäni uunista himpun verran liian aikaisin ja tietysti malttamattomana vielä leikkasin leipää melkein heti uunista tulon jälkeen. Näin ei siis kannata tehdä, vaan kannattaa kärsivällisesti odottaa että leipä jäähtyy. Siitäkin huolimattta, että uunista tuleva tuoksu on aivan huumaava ja tekisi mieli maistaa heti. Joka tapauksessa maku oli ihan mieletön!


Terveellinen sokeriton ja gluteeniton banaanileipä - nuts for wellness


Paras sokeriton ja gluteeniton banaanileipä - nutsforwellness


Paras sokeriton ja gluteeniton banaanileipä (maidoton)

3 kypsää luomu banaania
10-15 tuoretta taatelia (riippuen kuinka makeaa haluat)
3 luomu kananmunaa
0,75 dl luomu kylmäpuristettu kookosöljy (sulana)
2,5 dl luomu gluteenittomia kaurahiutaleita
2,5 dl luomu mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl vaniljajauhetta
3 tl luomu ceylonin kanelia
1-2 tl kardemummaa
0,5-1 tl neilikkaa
ripaus merisuolaa
(+ esim. kuivattuja karpaloita tai pähkinärouhetta)

+ päälle yksi banaani halkaistuna ja saksanpähkinöitä murusteltuna


1.Lämmitä uuni 175 asteeseen. Poista taateleista kivet. Sekoita taatelit ja yksi banaani tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Muussaa kaksi muuta banaania kulhossa haarukalla. Ei haittaa jos jää hieman sattumia. Lisää taateli-banaaniseos kulhoon.

2. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Lisää munat ja mausteet kulhoon. Sekoita leivinjauhe ja ruokasooda mantelijauhojen sekaan. Lisää kookosöljy, jauhoseos ja kauarahiutaleet taikinan ja sekoita.

3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja koristele halkaistulla banaanilla ja saksanpähkinä muruilla. Paista 50-60 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Leikkaa vasta jäähtyneenä.


Gluteeniton ja sokeriton banaanileipä - nuts for wellness


Ihanaa sunnuntaita 💛


- Anna-Riikka

1 kommentti:

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...