torstai 23. marraskuuta 2017

Ihana paahdettu paprika-tomaattikeitto (gl,v)

Helppoja kasvisruokia - paahdettu paprika-tomaattikeitto - nutsforwellness


Paahdetut kasviskeitot ovat ihania. Paahtaminen tuo kasviksiin ihan erilaista syvyyttä ja hieman makeuttakin. Suosittelen siis näkemään tämän pienen ylimääräisen paahtamisen vaivan, koska lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoista. Keitto on kokonaisuudessaan ihan äärimmäisen helppo valmistaa. Pilkotaan, paahdetaan ja soseutetaan. Tätä keittoa olen tarjonnut monesti illallisilla alkukeittona ja joka kerta on ollut erittäin tyytyväisiä syöjiä. Mutta on tätä syöty toki usein myös ihan arkiaterianakin. Olen käyttänyt tätä keittoa joskus myös pastakastikkeen pohjanakin! Erittäin toimiva respti siis :) Ruokaisuutta keittoon saa paahtamalla lisäksi siemeniä ja pähkinöitä pannulla. 


Kasvisruokareseptit - paahdettu paprika-tomaattikeitto - nutsforwellness


Ihana paahdettu paprika-tomaattikeitto (gl,v)
3-4:lle

4 punaista paprikaa
7 tomaattia (tai 500g paseerattua tomaattia)
1 punasipuli
5 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl vahvaa kasvislientä 
1 rkl vaahterasiirappia tai muuta makeutusta
2 dl kasvikermaa (tai tavallista)
1 tl chilijauhetta ( tai oman maun mukaan)
1tl savupaprikajauhetta
suolaa
pippuria

+ Lisäksi paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä ja porkkanarieskaa jonka ohjeen löydät täältä


1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese ja pilko paprikat neljään osaan. Poista siemenet ja kannat. Asettele paprikat kuori ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuoret alkavat mustua ja kupruilla. Madalla uunin lämpötila 200 asteeseen.

2. Ota paprikat uunista ja siirrä pelti sivuun. Peitä paprikat toisella leivinpaperilla tai laita ne kuumana pussiin tai rasiaan hetkeksi niin kuoret höyrystyvät ja irtoavat helpommin. 

3. Paprikoiden höyrystyessä pese ja pilko tomaatit neljään osaan. Kuori ja pilko sipuli myös neljään osaan. Kuori valkosipulit. Asettele tomaatit ja sipulit pellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Rouhaise pinnalle vielä hieman pippuria ja suolaa. Paahda 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

4. Kuori sillä aikaa paprikat.

5. Keitä kasvisliemi ja lisää mukaan paahdetut kasvikset. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sen jälkeen kerma, mausteet ja makeutus. Sekoittele hetki liedellä matalalla lämmöllä. Tarkista maku. Tarjoile paahdettujen pähkinöiden ja siemenien kanssa.


helpot kasvisruokareseptit - paahdettu paprikasosekeitto - nuts for wellness


Paahdettu paprika-tomaattikeitto - nuts for wellness


Lämpöä ja iloa päivääsi 💛


- Anna-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...