sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Näillä vinkeillä rakastut vihersmoothieihin

Oikeasti hyvänmakuinen vihersmoothie - nutsforwellness


Joulun herkuttelut ovat takana ja moni miettii laihduttamista ja/tai elämäntaparemonttia. Ei ole ihme, jos olo on tukkoinen ja tekee mieli keventää. Perinteiset jouluruoat eivät juurikaan pidä sisällään tuoreita tai värikkäitä kasviksia ja siksi olo onkin nuutunut. Ainakin itse huomasin, että elimistö suorastaan huusi vihersmoothieita. Tässä huomaa taas sen, kun tottuu joka-aamuiseen smoothieen niin keho kyllä myös kaipaa sitä jos tulee useampi aamu jolloin se jää väliin. 

Ymmärrän kyllä, että vihersmoothie ei välttämättä kuulosta monenkaan korvaan kovin herkulliselta. Mieleen tulee ehkä kitkerältä maistuva nurmikonleikkuujätettä muistuttava litku jota juodaan hampaat irvessä. Ajatus ei ole kovin houkutteleva. Mutta usko pois, vihersmoothieista saa helposti erittäin maistuvia ja suorastaan koukuttavia. Huomaat nopeasti kuinka energiatasosi nousevat, et kaipaa enää niin paljoa kahvia, ihosi hehkuu elinvoimaa, eikä makeaakaan tee enää mieli niinkuin ennen. Tämän kaiken seurauksena myös ikävät turvotukset vähenevät. Ihan mahtavaa ainetta siis! Olenkin saanut kyselyjä kuinka vihersmoothieista saisi maistuvia ja etenkin niin, että lapsetkin saisi juomaan niitä. Kirjoitan nyt muutaman vinkin joilla pääset alkuun ja rakkautesi vihersmoothieita kohtaan syttyy.


Miten tehdään hyvä vihersmoothie? - nuts for wellness


Kuinka siis onnistua vihersmoothien kanssa?

1.  Suurin virhe tapahtuu yleensä siinä, että blenderiin heitetään heti kaikkea mahdollista sekaisin. Lähdetään innolla kauppaan ostamaan kilokaupalla kaikkea vihreää. Mitä enemmän, sen parempi. Nyt laitetaan asiat kerralla kuntoon ja korvataan koko vuoden vitamiinit. Onhan se varma että se ei maistu hyvälle, eikä varmasti tule tehntyä toista kertaa. Ja kyllä, olen myös itse tehnyt tämän virheen. 

-> Parempi ja kestävämpi tapa on lisätä vähitellen lempismoothiesi sekaan erilaisia vihreitä asioita. Aloita vaikka niin, että alkuun smoothiessasi on 80% hedelmiä ja 20% vihreää. Makunystyröiden tottuessa lisäät vihreiden määrää vähitellen niin, että lopulta smoothiesi on 60% hedelmää ja 40% vihreää. Tai 50% - 50%. Tai jopa 30% - 70%. Mutta etene omaan tahtiisi. Tärkeintä on tehdä vihersmoothiesta rutiinia ja vieläpä mukava rutiini. Vaihtele aineksia niin saat kattavimmin eri ravintoaineita.

2. Helppoja vihreitä joita itsekin suosin ovat pinaatti, parsakaali, lehtikaali ja kurkku. Muista myös erilaiset ihanat yrtit, kuten minttu, basilika ja sitruunamelissa. Älä kuitenkaan sekoita kaikkea mahdollista sekaisin, vain 2-3 eri vihreää on hyvä määrä. Samoin hedelmien kanssa 2-3 eri hedelmää on sopiva määrä.

3. Sitrukset kääntävät hyvin vihreää makua, puristankin aina smoothieen vähän limeä tai sitruunaa. Myös inkivääri on ihana!

4. Vihersmoothie on parasta kylmänä. Käytä smoothieen jäitä tai pakastehedelmiä. 

5. Hyviä hedelmiä jotka taittavat hyvin vihreää makua ja tekevät lopputuloksesta kauniin vihreää (vihreiden kanssa) ovat esimerkiksi mango, appelsiini tai ananas. Myös omena, päärynä ja etenkin kiivi ovat erinomaisia.

6. Lisää smoothieen loraus hyvää öljyä, kuten vaikka hamppu-, pellavansiemen-, oliivi-, tai mct-öljyä. Näin rasvaliukoiset vitamiinitkin imeytyvät paremmin elimistöön. Saat myös lisäenergiaa smoothieen.

7. Lisää halutessasi proteiinijauhetta. Jos käytät kasviproteiineja, niin muista vaihdella lähteitä jotta saisit kattavimmin kaikki tärkeät aminohapot.

8. Jos haluat käyttää viherjauheita niin aloita käyttö todella maltillisesti. Aluksi puoli teelusikkaakin riittää. 

Alla yksi helppo ja herkullinen esimerkkismoothie jolla pääset alkuun. Kuulisin mielelläni myös teidän vinkkejänne kuinka olette saaneet tehtyä herkullisia vihersmoothieita. Kommentoi ihmeessä alle jos sinulta löytyy jokin vinkki tai jos kokeilit näitä vinkkejä :)


Näillä vinkeillä rakastut vihersmoothieihin - nuts for wellness


Herkullinen vihersmoothie
2:lle

n. 2 dl pakaste mangoa 
1 pieni päärynä
1 kiivi
1- puolikkaan limen mehu
kourallinen parsakaalia
5 palaa pakastepinaattia
1 lehtikaalin lehti
1 avocado
pieni kourallinen persiljaa
pieni kourallinen minttua
1 rkl hamppuöljyä tai muuta öljyä
0,5 dl proteiinijauhetta
1,5 dl vettä


Sekoita aineet tasaiseksi blenderillä tai hyvällä sauvasekoittimella. Tarjoile heti.


Miten onnistua tekemään hyvä vihersmoothie - nuts for wellness


Lopuksi haluan vielä kiittää teitä kaikkia kuluneesta vuodesta. Kiitos kaikista ihanista palautteista, viesteistä, kommenteista ja tykkäyksistä myös Instagramin ja Facebookin puolella 💜 On ollut todella ihana ja liikuttavaakin kuulla kun olette kokeilleet reseptejäni :) Olette ihan mahtavia! Lähdemme nyt viettämään 30-vuotispäiviämme Aasiaan, joten luvassa on rentoutumista ja muutaman viikon hiljaiseloa blogin puolella. Mutta Instagramia tulen mahdollisuuksien mukaan päivittämään aina välillä, joten kuulumisia voi seurailla Instassa @nutsforwellness :)


Parhainta uutta vuotta 2018! 💛


-Anna-Riikka



Nuts for wellness myös facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...