torstai 26. lokakuuta 2017

Vähän hifimpi pinaattikeitto (gl)

Oletteko huomanneet, että marraskuu on jo ihan ovella? Kauppoihin on ilmestynyt jo joulukalentereita ja -koristeita ja kotonakin ollaan puhuttu jouluvalojen asentamisesta. Tänään maa oli ensimmäistä kertaa valkoinen. Syksy tuntuu hujahtaneen taas todella nopeasti. Niinkuin meni kyllä kesäkin. Nojoo, sanotaan että aika ylipäätään menee todella nopeasti :D Ei tästä lumesta varmastikaan saada kovin pitkään nauttia, mutta pientä joulun odotusta alkaa olla ilmoilla. Odotan jo, että pääsen jakamaan hyvis jouluherkkujeni reseptejä :) Tänään kuitenkin pysytellään vielä arkiruokien parissa.


arkiruokaa gluteeniton pinaattikeitto - nutsforwellness


Nopeat ja helpot arkiruokareseptit pelastavat kiireen keskellä. Kotona on aina hyvä pitää tiettyjä aineksia, joista saa helposti loihdittua ruokaa huutavaan nälkään. Kiireessä ja nälkäisenä kun helposti tarttuu kaikkeen ei-niin-terveelliseen. Pyrimme pitämään kaapissa aina aineet tähän linssikeittoon ja  pinaattikeittoon, jotka pelastavat silloin, kun kaapit ovat tyhjillään tai tarvitaan nopeasti ruokaa. Ne ovat myös erinomaisia eväsruokia töihin.

Olen aina tykännyt pinaattikeitosta ja joskus nuorempana kuvittelin sen olevan vaikea valmistaa. Todellisuudessa pinaattikeiton valmistus on äärimmäisen helppoa. Tällä kertaa halusin päivittää perinteisen pinaattikeiton vähän hifinpään muotoon, tuoden keittoon hieman kermaisuutta avocadolla ja pientä potkua viherjauheella. Jos haluat valmistaa tavallista pinaattikeittoa, niin jätä vain tähdellä merkityt aineet pois. Mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan myös hifiversiota.


helppoa arkiruokaa supervihreä pinaattikeitto gluteeniton - nutsforwellness



Supervihreä pinaattikeitto (gl)

1 l kasvimaitoa (manteli- tai kauramaito mielestäni parhaita)
30g luomu voita tai esim. avocadoöljyä vegaani versioon
300g pakaste pinaattia
0,5 dl tattatijauhoa
1 avocado*
1-2rkl hamppurouhetta*
1 tl supervihreä viherjauhetta (myös nokkosjauhe tai lehtikaalijauhe sopii)*
suolaa
pippuria

 (3 rkl perunajauhoja sekoitettuna pieneen määrään vettä)

1. Ota pinaatit sulamaan kuumaan vesihauteeseen. Muussaa avocado haarukalla.

2. Lämmitä rasva, tattarijauhot ja pieni määrä kasvimaitoa kattilassa. Sekoita kokoajan rauhallisesti vispilällä ettei jauhot paakkuunnu. Kun seos on tasaisen paksua, lisää avocado sose ja sekoita vispilällä tasaiseksi. 

3. Lisää loppu maito, pinaatit ja hamppurouhe. Sekoittele vispilällä. Lisää suola ja pippuri. Tarkista maku. Jos keitto on liian löysää, sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja kaada ohuena norona keittoon. Kiehauta ja sekoittele kokoajan rauhallisesti.

4. Nosta keitto liedeltä ja lisää viherjauhe. Sekoita. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen luomu kananmunien kanssa.

Vinkki! Lorauta lisäenergiaksi keittoon vähän MCT-öljyä.


pinaattikeitto kasvimaitoon tehtynä gluteeniton supervihreä - nuts for wellness


Ihanaa päivää 💛


- Anna-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...