maanantai 21. elokuuta 2017

Pitkällinen projektini, vegaaninen brownie


Olen etsinyt ja kokeillut lukuisia brownie reseptejä vegaanina, enkä ole vielä tähän päivään mennessä onnistunut kertaakaan niin, että olisin ollut tyytyväinen. Tavallisen gluteenittoman brownien valmistus onnistuu ihan ongelmitta, mutta olen ottanut vegaanisen brownien haasteen vastaan. Ja aion siinä onnistua.

Olen jo alkanut ajatella, ettei ilman kananmunia edes voi saada aikaan mehevää ja tahmaista brownieta. Niin monta kertaa olen yrittänyt ja tuskaillut. En tiedä olenko ainoa ihminen, jolle vegaanisen brownien valmistaminen on tuottanut näin paljon päänvaivaa :D Voisin ihan hyvin vain laittaa ne kananmunat ja voin sinne taikinaan ja nauttia herkullisista brownieista milloin vain, mutta ei. Hyvän koostumuksen ja onnistuneen maun toteutuminen yhtäaikaa on ollut niin vaikeaa, että se on vain haastanut minua yrittämään uudelleen ja uudelleen. Periksi en anna. Olen päättänyt onnistua.

Tämä resepti on nyt yhdistelmä eri reseptejä, joista olen ottanut ne aineet, jotka olen huomannut toimivan taikinassa hyvin. Taikinaa maistellessani uskalsin jo hieman toivoa onnistumista, kun taikina maistui ihanan tuhdin suklaiselle. Juuri niinkuin haluan brownieni maistuvan. Enää täytyi vain toivoa, että myös koostumus onnistuisi. Tämä on tehty pienessä vuossa, joten kurkistelin toiveikkaana uuniin jo 20 minuutin jälkeen. Koostumus oli vielä ihan hyllyvä ja pieni pelko alkoi hiipiä selkää pitkin -mahtaako se hyytyä ollenkaan?

30 minuttin kohdalla kokeilin taikinaa ja se jätti tikkuun vielä himpun verran liian löysää taikinaa, joten annoin taikinan paistua vielä 5 minuuttia. Lopputulos näytti edelleen lupaavalta. Nyt piti enää malttaa odottaa jäähtymistä. Taisin malttaa reilun tunnin odottaa, kun oli jo pakko mennä veitsellä kokeilemaan. Koostumus on kostea ja tahmainen. Jes!! Uskaltauduin maistamaan pienen palan, vaikka tiedän, että brownie on parhaimmillaan kun se on saanut jäähtyä ja tekeytyä useamman tunnin ellei yön ylikin. Mutta se oli taivaallista. Maistatin sitä vielä avopuolisolleni saadakseni toisenkin mielipiteen. Olen onnistunut! Vihdoinkin on koittanut se päivä, kun olen onnistunut loihtimaan kostean ja tahmaisen vegaanisen brownien, joka vielä maistuu hyvälle! 🙌



vegaaninen brownie


maidoton, gluteeniton ja munaton brownie



Gluteeniton ja vegaaninen brownie 
(vuoka 20x15)

1dl kaakaovoita
1 banaani
1 rkl pellavansiemenrouhetta + 3rkl vettä
1 dl mantelimaitoa
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1,5 dl mantelijauhoa
1,5 dl kaakaojauhetta
1,5 dl kookossokeria
1tl vaniljajauhetta

koristeluun tomusokeria ja hasselpähkinärouhetta


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata kaakaovoi vesihauteessa.
2. Valmista pellavansiemenistä ja vedestä geeli. Anna tekeytyä 5 minuuttia.
3. Kuori ja muussaa banaani haarukalla.
4. Kaada kaikki ainesosat astiaan ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
5. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
6. Paista noin 35 minuuttia, tarkista puutikulla kypsyys.
7. Anna vetäytyä ainakin pari tuntia, mielellään yön yli.




terveelliset reseptit - vegaaninen ja gluteeniton brownie


helpot reseptit - vegaaninen brownie



vegaanien ja gluteeniton brownie



Makoisaa maanantaita 💛



- Anna-Riikka

3 kommenttia:

  1. Hei mun täytyy todellakin testata näitä, jos nää on niin hyviä kuin lupaat! <3 PS. Tää ei anna lisätä kommenttia millään itse tehdyllä nimellä. Niinpä siksi sukunimi, ja terveisiä viimeistä murua myöten-blogista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kokeile ihmeessä! Ja kerro sitten mitä pidit :) Vegaaninen brownie on ollut mulle henkilökohtaisesti kyllä yks vaikeimmista resepteistä saada onnistumaan :D Miten se voikin olla niin vaikeaa. Mutta tämä kyllä mielestäni onnistui hyvin, ja avopuolisokin söi irvistelemättä! Kiva kun pistäydyit :)

      Poista
  2. Tosi kiva että oot löytänyt mieleisesi reseptin, ilmeisen tärkeään leivokseen! :) Vaikken lähestulkoon koskaan resepteistä leivokaan laittanen tämän kokeiluun. :P

    VastaaPoista

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...