sunnuntai 6. elokuuta 2017

Herkullisen rapea vegaaninen ja gluteeniton mustikkapiirakka


Mustikkaresepteillä jatketaan tänäänkin, onhan sato nyt parhaimmillaan. Kaikki varmasti tietävät mustikoiden olevan mitä parhainta superfoodia ja niitä todellakin kannattaa mennä nyt poimimaan talven varalle niin paljon kuin pakastin vetää. Metsässä kävely on muutenkin parasta ruokaa sielulle ja mielelle. Metsä on samaan aikaan rauhoittava ja voimauttava. Stressaavina aikoina pyrin aina menemään metsään. Arjen huolet unohtuvat kun huidot muutaman tunnin hyttysiä ja paarmoja yrittäessäsi poimia marjoja. Mustikkaretken jälkeen voi palkita itsensä ja läheisensä vaikkapa mustikkapiirakalla :)

Mustikkapiirakka on klassikko. En tiedä ketään, joka ei pitäisi mustikkapiirakasta. Mustikkapiirakalle on nyt jopa oma päivä. Se on tänään. Tänään vietetään kansallista mustikkapiirakkapäivää. Eihän siinä muu silloin auta kuin leipoa mustikkapiirakka tämän hienon päivän kunniaksi!

Vaikka rakastankin keittiössä häärimistä, tykkään silti resepteistä jotka eivät ole liian monimutkaisia. Jos sinäkin pidät helpoista resepteistä, on tämä ohje sinua varten. Ainesosissa on pyritty ottamaan huomioon mahdollisimman monia rajotteita, jotta se sopisi mahdollisimman monelle. Piirakka on gluteeniton, pähkinätön ja vegaani. Makua siinä silti riittää.

Tässä piirakassa yhdistyy kauran, kardemumman ja mustikan herkullinen liitto. Niillä aineilla ei vaan voi mennä pieleen. Piirakka koostuu terveellisistä ainesosista, joten en näe mitään syytä miksi tätä herkkua ei voisi nauttia vaikkapa aamupalana. Tai lounaana, niinkuin isäni. Siihen minä en sentään kannusta 😄




gluteenittomat ja vegaaniset reseptit - herkullinen mustikkapiirakka




Vegaani ja gluteeniton mustikkapiirakka

1rkl pellavarouhetta + 3 rkl vettä (kananmunan sijaan)
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3/4 dl sulaa kookosöljyä
1/2 dl vaahterasiirappia
1/2 tl aito vaniljajauhetta
1 banaani
1 tl kardemummaa
ripuas suolaa

Päälle noin 4dl mustikoita

1/2 rkl perunajauhoja jos käytät pakastemustikoita


1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi ja anna turvota 5 minuuttia.

2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuori ja muussaa banaani haarukalla ja lisää se kuivien aineiden joukkoon.

3. Lisää mukaan myös pellavageeli, vaahterasiirappi ja kookosöljy. Sekoita kunnes taikina on tasaista.

4. Ota taikinasta muutama ruokalusikallinen sivuun koristelua varten.

5. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja painele taikina käsin tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

6. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhoa ja siirrä sivuun odottelemaan.

7. Ota pohja uunista ja lisää päälle mustikat ja murustele pinnalle vielä pohjasta jääneitä taikinapaloja. Paista noin 30-35 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet kullanruskean värin. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.



vegaaninen ja gluteeniton mustikkapiirakka



Rentouttavaa sunnuntaita 💛


- Anna-Riikka





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...