sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Viljattomat ja vegaaniset 4 raaka-aineen bataattignocchit

Viljattomat ja vegaaniset bataattigocchit - nutsforwellness


Vihdoin alkaa kaikki kiireet hellittää täällä päässä. Opinnot on suoritettu (JEEE!!), uusi koti on remontoitu (JEEE!!) ja ihanat häämme Italiassa on nyt juhlittu (💗). Vietimme perheidemme kanssa hääviikon Toscanassa ihanalla luomu viinitilalla, jossa myös hääjuhla pidettiin. Hääpäivä ja koko viikko oli todella onnistunut ja ikimuistoinen. Perheemme asuvat kauempana ja oli ihana saada viettää aikaa yhdessä ja nauttia upeista puitteista. Jaettu ilo on todellakin moninkertainen ilo 💛Viikon jälkeen jatkoimme matkaa Toscanasta Sisiliaan häämatkalle. Taormina oli aivan ihana ja nappivalinta häämatkakohteeksi. Kävimme myös päiväretken Etnan tulivuorella. Vaikuttava paikka! Suurin osa häämatkasta haluttiin kuitenkin vain olla, tämä vuosi kun on ollut niin hektinen. Matka teki kyllä todella hyvää! :)


viljattomat ja maidottomat kasvisruokareseptit - nutsforwellness


Palasimme häämatkalta viikko sitten, ja on ollut ihana päästä taas hääräämään keittiössä. Tämän päivän reseptikin on saanut inspiraationsa hääviikoltamme. Maistoin Italiassa ensimmäistä kertaa gnocceja mieheni siskon suosituksesta. Nehän osottautuivatkin vallan hauskoiksi palleroiksi. Ajattelin heti, että nämä menevät kyllä kokeiluun kotonakin. Googlettelin reseptejä ja osottautui, että taikinasta on olemassa hieman eri variaatioita. Oma ajatukseni oli tehdä niistä viljattomia ja maidottomia. Joissain resepteissä oli käytetty myös kananmunia, mutta päätin jättää nekin pois. Lopulta taikinaan tarvittiin vain neljä ainesosaa ja näistä tuli todella herkullisia! Valmistus ei tuntunut yhtään työläältä kun paahdoin ja soseutin bataatin edellisenä päivänä ja valmistin gnocchit seuraavana päivänä. Aineet vain sekoitetaan ja taikina on valmista. Keittäminen käy todella nopeasti, jonka jälkeen gnocchit vielä paistetaan salvia-valkosipuli-oliiviöljyssä, jolloin niistä tulee todella herkullisia.


kasvisruokareseptit - viljattomat bataattignocchit - nuts for wellness

Viljattomat ja vegaaniset bataattignocchit
3-4:lle

n. 2 dl bataattisosetta (n.1 bataatti)
2,5 dl mantelijauhoja
1,5 dl luomu perunajauhoja
0,5-1 tl suolaa

+ vettä ja suolaa keittämiseen

Salvia-oliiviöljy
2 rkl luomu oliiviöljyä
1 luomu valkosipulinkynsi
6 salvian lehteä
1 tl luomu sitruunan mehua
mustapippuria


1. Paahda bataatti kypsäksi uunissa. Itse laitoin vain bataatin halki pituussuunnassa ja paahdoin 200 asteessa kuorineen päivineen n. 45 minuuttia.

2. Kaavi bataatti kuorista ja soseuta bataatti haarukalla, kuitenkin niin hienoksi, ettei taikinaan jää paloja. Anna soseen jäähtyä kunnolla. Parasta jos valmistat bataatit jo edellisenä päivänä.

3. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää jauhoseosta pienissä erissä bataattisoseeseen. Sekoita tasaiseksi. Valmis taikina on pehmeää ja helposti käsiteltävää, eikä tartu käsiin. Lisää tarvittaessa jauhoja.

4. Ota kourallinen taikinaa ja rullaa taikinasta noin 1,5cm paksuinen pötkö. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Paloittele n.2cm paloiksi. Paina pintaan kaunis jälki haarukalla. Voit myös oikaista ja keittää palat semmoisenaan.

5. Laita gnocchit muutamassa erässä kiehuvaan veteen. Kun gnocchit nousevat pintaan, keitä vielä n. 1 minuutti. Siirrä pallerot reikäkauhan avulla sivuun hieman kuivumaan.

6. Kuori ja hienonna sillä aikaa valkosipulinkynsi. Lisää salvia-oliiviöljyn ainekset pannulle ja paista gnocchit molemmin puolin. Valmista!

Helpot vegaaniset ja viljattomat reseptit - nuts for wellness



Ihanaa syyspäivää 💛


Anna-Riikka

Nuts for wellness myös facebookissa ja instagramissa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...