sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Vegaaniset kukkakaaliwingsit ( gl )



 Kukkakaalista valmistetut wingsit ovat olleet todella suosittu juttu etenkin vegaanien ja kasvissyöjien keskuudessa, mutta on niillä hurmattu myös monia vannoutuneita lihansyöjiäkin. Enkä yhtään ihmettele, nämähän ovat kerrassaan hauska keksintö. Kukkakaaliwingsit ovat erinomainen herkku vaikkapa illanistujaisiin tai viikonlopun herkkuhetkiin.

Selvää on tietysti, etteivät nämä maistu kanan siiville, eikä se varmasti ole tarkoituskaan. Mutta eivät nämä maistu oikeastaan kukkakaalillekaan. Yhteistä niillä on silti mausteinen marinadi ja hyvä soossi. Makean ja tulisen yhdistelmä sopii näihin erinomaisesti. Chiliä laitoin näihin liian varovaisesti, mutta seuraavalla kerralla tiedän laittaa reilummin. Lopputulos on ihanan tahmainen ja alkuhämmennyksen jälkeen näihin jää suorastaan koukkuun! Ennen kuin huomaatkaan, olet syönyt kokonaisen kukkakaalin! Suosittelen ehdottomasti jokaista epäilevääkin kokeilemaan, nämä ovat oikeasti hämmentävän hyviä!

Olin sen verran laiska, että käytin valmista bbq-kastiketta. Terveellisempiä näistä saa, kun tekee bbq-kastikkeen itse. Valmiit kastikkeet ovat sisällöltään melko hurjaa luettavaa, mutta tällä kertaa päätin olla välittämättä siitä. Ei näitä kuitekaan tule kovin usein syötyä, niin ei maailma kaadu siihen, että joskus oikaisee :) Pitääkin laittaa tehtävälistalle oman bbq-kastikkeen kehittäminen. Jos sinulla on tiedossa hyvä resepti niin vinkkaa ihmeessä kommenttiboksiin :)





Vegaaniset kukkakaalisiivet ( gl )

1 keskikokoinen kukkakaali

1,2 dl mantelimaitoa
1 dl vettä
1 dl riisijauhoja
0,5 dl kikhernejauhoja
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl sipulijauhetta
2 tl chilijauhetta (tai oman maun mukaan)
3 rkl ravintohiivahiutaleita (ei pakollinen)
1 rkl öljyä
suolaa
pippuria

Päälle bbq kastiketta (käytin Sweet Baby Ray's -kastiketta)

Viimeistelyyn seesamin siemeniä


1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Jaa kukkakaalin kukinnot suupalan kokoisiksi paloiksi. Kannattaa suosia pieniä suupaloja niin lopputulos on rapeampi.

2. Sekoita jauhot ja mausteet kulhossa. Lisää joukkoon mantelimaito, vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi lusikalla.

3. Pyörittele kukkakaalit kauttaaltaan maustekastikkeessa. Asettele kukkakaalit leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia kääntäen puolessa välissä. Valmista sillä aikaa dippi (ohje alla).

4. Sivele kukkakaalit tämän jälkeen barbequekastikkeella ja paista vielä 10 minuuttia. Ripottele valmiiden siipien päälle seesamin siemeniä. Tarjoile siivet vastapaistettuna dipin kanssa.


Dippi

1 prk Oatly iMat kaurafraiche
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 rkl bbq kastiketta
suolaa
pippuria


1. Sekoita mausteet kaurafraichen sekaan. Tarkista maku ja laita jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.




Aurinkoista sunnuntaita 💛


- Anna-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...