tiistai 5. syyskuuta 2017

Helppo vegaaninen itsetehty kookosjogurtti


Ohhoh. Nyt on tainnut löytyä uusi rakkaus aamu- ja välipalalle. Monipuolinen jogurtti sopii niin marjojen ja myslin seuraksi, kuin smoothien tai tuorepuuronkin pohjaksi. En ole vielä löytänyt kaupasta yhtään minua puhuttelevaa maidotonta jogurttia. Niissä on aina joku outo maku. Nyt ei kaupan juguille ole enää tarvetta, koska jogurttia voi valmistaa itsekin ja vieläpä todella helposti. Tämä kookosmaitoon tehty jogurtti on ihanan täyteläinen ja sisältää paljon suoliston hyvinvointia tukevia maitohappobakteereita ja sitä voi myös käyttää aivan kuten tavallistakin jogurttia. Vähän ennakointia tämä kyllä vaatii, koska hapattaminen vie vähintään 24 tuntia. Jos haluat lopputuloksesta lähes rahkamaista, kannattaa jogurtin antaa tekeytyä 36 tuntia tai jopa 2 vuorokautta. Aktiivista kokkausaikaa tähän kuluu vain muutamia minuutteja kun sekoittelet muutamat aineet keskenään ja siirrät purkin sivuun tekeytymään. Niin helppoa, että jokaisen tulisi ainakin kerran kokeilla tätä :)



Nuts for wellness - itsetehty vegaaninen jogurtti



Muistan vuosien takaa kuinka rakastin Kalinka kerrosjogurttia, etenkin sitä mustikan makuista. Sillä ajatuksella lähdin nyt toteuttamaan omaa kerrosjogurttiani. Halusin omaan jogurttiini tottakai enemmän sitä marjaisaa osaa, mielestäni sitä oli aina liian vähän. Viikonlopun metsäretkeltämme oli tarttunut mukaan pussin pohjalle lähinnä puolukkaa, muutamia mustikoita lukuunottamatta, joten mustikkaisesta kerrosjogurtistani tulikin enemmän puolukkainen. Erittäin hyvää oli tämäkin.



Nuts for wellness - itsetehty kookosjogurtti


Helppo itsetehty kookosjogurtti ( gl,v)

400 ml kookosmaitoa (jääkaappikylmänä, käytin santa marian luomua)
2 maitohappobakteerikapselia
1-2 tl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
0,5 tl aitovaniljajauhetta


1. Kaavi kookosmaitotölkistä valkoinen kiinteä osa puhtaaseen (mielellään keitettyyn) lasipurkkiin. Kaada mukaan jäljelle jääneestä nesteestä sen verran, että koosumuksesta tulee sopiva. Sekoita tasaiseksi.
2. Avaa maitohappobakteerikapselit ja kaada sisältö kookosmaidon sekaan.
3. Lisää haluamasi makeutus ja vaniljajauhe. Sekoita.
4. Sulje lasipurkki tiiviisti ja siirrä pimeään esim. kaappiin tekeytymään huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
5. Tarkista maku ja jos happamuus on sopiva, siirrä vuorokauden jälkeen jääkaappiin, jolloin hapattuminen pysähtyy. Jogurtti on valmista nautittavaksi kun se on viilentynyt jääkaapissa pari tuntia.


Kerrosjogurtin pohjalle laitoin puolukka-mustikkasosetta, jossa oli mukana liotettuja chia siemeniä ja makeutuksena banaania.


Nuts for wellness - vegaaninen kookosjogurtti



Voidaan hyvin 💛



- Anna-Riikka



4 kommenttia:

  1. Kiva ohje, näitä kookosjugurttiohjeita oonkin muutamia netissä nähnyt, ainoa mikä saanut vielä olemaan tekemättä on maitohappobakteerikapseleiden löytäminen.
    Monessa paikkaa sanovat, että kylmässä säilytettävät kapselit olisi niitä parhaimpia, mutta sitten kyseessä on kuitenkin jonkinlainen investointi, että ei haluaisi ihan sokkona mennä ostamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jenni! Olen tehnyt maitohappobakteerien avulla jogurttia ja tuorejuustoja vähän eri valmistajien kapseleilla. Toimivia ovat olleet ainakin Lifen probiootit, Bioteekin probiootti plus ja Bringwellin probi mage. En ehkä itse lähtisi sijoittamaan näissä mihinkään kalliseen vivomixxiin, jos ei suolistossa ole mitään sen kummempaa häikkää. Luontaistuotekaupoissa myydään monesti valmisteita suoraan hyllystä ja moni niistä onkin tarkoitettu säilytettävän kylmässä avaamisen jälkeen, jotta bakteerit pysyvät elävinä pidempään. Mainitsemistani esimerkeistä kuitenkin esimerkiksi lifen probiootti on kapseloitu siten, että se säilyy myös huoneenlämmössä avaamisen jälkeen. Ehdottomasti kannattaa lähteä kokeilemaan nuilla vähän huokeammillakin kapseleilla, nekin on hyviä :)

      Poista

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...