sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Ensimmäisenä haluan kertoa..


       Tästä alkaa oma blogitaipaleeni ja ensimmäisenä haluan kertoa teille hieman itsestäni.

Täällä kirjoittelee pohjoisesta Helsinkiin rantautunut 29-vuotias nainen, jolle hyvä ruoka ja hyvinvointi ovat erittäin lähellä sydäntä. Rakastan aurinkoisia aamuja, luontoa, linnunlaulua, puhdasta ruokaa, melomista tyynellä joella, onkimista, matkustelua ja tietysti ihmisiä lähelläni. 


                         


   Työskentelen luontaistuotealalla ja opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta ravintoterapiaa englantilaisessa korkeakoulussa. Etenkin opintojeni edetessä ja tiedon lisääntyessä olen alkanut yhä enemmän kiinnittämään huomiota ruoan laatuun ja ravitsevuuteen, kuitenkaan mausta tinkimättä.


Kokkailu on hyvin rakas harrastukseni ja mielelläni kokeilen kaikkea uutta. Näiden kokeilujen kautta olen huomannut, että terveellinenkin ruoka voi olla hyvää ja makumieltymykseni on muuttunut paremman ravitsemuksen myötä. Kokemuksen myötä olen oppinut, että syömällämme ruoalla on todella suuri merkitys hyvinvointiimme. Ennen jouduin taistelemaan työviikot läpi erilaisten makeiden ja runsaan kahvin juonnin avulla. Eikä lautasellakaan näkynyt perus salaatti-kurkku-tomaatti kombon lisäksi juuri muuta tuoretta. Olo oli kokoajan vähän jotenkin väsähtänyt ja epämukava, eikä ajatuskaan kulkenut kunnolla. Urheilu tuntui pakkopullalta ja pinna oli kireällä. Nykyään osaan jo hyvin kuunnella kehoani mitä se kaipaa. Väittäisimpä, että olen aikalailla eri ihminen nykyään :) 
Tietysti hyvinvointiin ja onnellisuuteen vaikuttaa moni muukin asia.


Suosin puhdasta luomulaatuista ruokaa siinä missä mahdollista ja pyrin syömään mahdollisimman paljon kasviksia. Valkoista sokeria en käytä kotona ollenkaan enkä myöskään syö gluteenipitoisia ruokia. Pienimuotoisen vegaanikokeiluni jälkeen olen alkanut valmistaa yhtä enemmän vegaanisia ruokia. En kuitenkaan pidä ajatuksesta, että joutuisin liikaa rajoittamaan syömisiäni kieltäytymällä niin monista asioista. Tärkeintä kuitenkin on se, että kokonaisuus on hallussa ja olo on hyvä. 


Tämän blogin tarkoitus on kerätä tänne hyväksi havaittuja hyvän olon reseptejä ja muuta hyvinvointiin liittyvää. Jos etsit terveellisiä ja helppoja reseptejä sekä vinkkejä hyvinvointiin, niin olet oikeassa paikassa, tervetuloa mukaan!



   
 



- Anna-Riikka




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...