perjantai 6. lokakuuta 2017

Mustaherukka-punajuuri smoothie ( gl, v )


terveellinen smoothie mustaherukasta ja punajuuresta - nutsforwellness



Minulla on tällä viikolla ollut tunne, että joku pöpö yrittää uhitella. Silmiä ja lihaksia on särkenyt ja kaikki on tuntunt raskaammalta kuin yleensä. Muuten tunnen itseni ihan terveeksi, mutta selvästi huomaan, että kehossa käydään taistelua flunssapöpöä vastaann. Nyt onkin aika antaa keholle aseita pöpöä vastaan mahdollisimman ravintorikkaan ravinnon avulla. Ravitseva smoothie tai sosekeitto ovatkin oikein oivallisia, joista keho saa helposti ravinteet talteen, eikä niiden sulattamiseen tarvitse käyttää ylimäräistä energiaa. 

Marjat sisältävät paljon hyviä vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Flunssakautena kannattaa suosia erityisesti mustaherukkaa ja tyrniä niiden runsaan C-vitamiinipitoisuuden vuoksi. Tähän smoothieen laitoin mustaherukkaa ja mustikkaa pehmentämään makua. Mustaherukka ja mustikka sisältävät C-vitamiinin lisäksi myös E- vitamiinia ja muita antioksidantteja jotka taistelevat tauteja vastaan.

Bonuksena laitoin smoothieen myös satokauden punajuurta. Punajuuri sopii tähän makunsakin puolesta todella hyvin. Miinuksena vain höyrytykseen menevä aika. Punajuuresta saa kuitenkin paljon kaikkea hyvää, joten vaivannäkö kannattaa. Höyrytys säästää vitamiineja enemmän kuin keittämäinen. Punajuuresta saa A-, C-, E- ja B-vitamiineja ja kivennäisaineista mm. kaliumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä sekä antioksidanttia nimeltä betaiini. Betaiini auttaa taistelussa tulehduksia vastaan. Lisäksi laitoin vielä lehtikaalijauhetta joka myöskin on täynnä hyviä ravinteita. Lehtikaali menee smoothiessa ihan huomaamatta, koska mustaherukan ja punajuuren maut ovat niin voimakkaita. Mikä ihana supersmoothie! Sitten vaan taistoon flunssaa vastaan!


vegaaninen smoothie mustaherukka, punajuuri, lehtikaali resepti - nutsforwellness


Punajuuri-mustaherukka smoothie ( gl, v )
2:lle

2 pientä höyrystettyä punajuurta
2 dl mustaherukoita
2 dl mustikoita tai mansikoita
1 avocado
2 dl mantelimaitoa tai vettä
1 rkl lehtikaalijauhetta
1 tl ceylonin kanelia
ripaus kardemummaa

1. Höyrytä punajuuret kuorineen. Odota kunnes punajuuret ovat hieman jäähtyneet, kuori ja pilko ne pienemmiksi. 

2. Sulata mustaherukat ja mustikat nopeasti juoksevan kuuman veden alla siivilässä.

3. Sekoita kaikki aineet keskevään blenderissä tai sauvasekoittimella.



mustaherukka punajuuri smoothie reseptit - nuts for wellness


Hyviä vointeja 💛


- Anna-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...