Olen kamppaillut viime viikot sinnikkään silmätulehduksen kourissa, joka nyt toivonmukaan lähtee paranemaan kun pääsin tänään vihdoin hyvän silmäkirurgin juttusille. Nythän on juuri ollut todella ärhäkkää adenovirusta liikkeellä pääkaupunkiseudulla. Minulla ilmeisesti ei kuitenkaan ollut kyse siitä, vaan silmäni ovat vain todella ärtyneet ja sen myötä tulehtuneet piilolinssien vuoksi. Silmäni ovat tällä hetkellä melko herkät myös tietokoneen ruudun valolle, joten mennään suoraan reseptiin.
Tämä ruoka ei välttämättä voita kauneuskilpailuja, mutta on kyllä erittäin maistuvaa helppoa ja nopeahkoa arkikasvisruokaa. Ruoka valmistuu noin 45 minuutissa, josta suurin osa on hauduttelua.
Lämmittävä linssi-kvinoapata (gl,v)
4:lle
Loraus öljyä
1 pieni punasipuli
4 valkosipulin kynttä
n. 2-3 cm pätkä inkivääriä raastettuna
1 porkkana
400g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
1 tl kurkumaa
0,5-1 tl juustokuminaa
1 rkl garam masala mausteseosta
1 tl chilijauhetta (tai oman maun mukaan)
suolaa
pikku loraus vaahterasiirappia tai hunajaa
4 dl vettä
3 dl huuhdeltuja linssejä
1 dl huuhdeltua kvinoaa
+lopuksi loraus öljyä
1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulit pannulla. Kuori ja raasta inkivääri sekä porkkana ja lisää pataan.
2. Lisää tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet pataan ja hauduttele 15 minuutin verran. Lisää hieman vettä tarvittaessa.
3. Huuhtele linssit ja kvinoa. Lisää pataan vesi, linssit ja kvinoa. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia, kunnes linssit ja kvinoa ovat kypsiä. Lorauta viimeisenä hieman öljyä ruokaan. Tarkista maku. Tarjoile sellaisenaan tai riisin kanssa.
Ihanaa päivää 💛
- Anna-Riikka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti