sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Kokemuksiani vegaani -ruokavaliosta ja lämmin kvinoasalaatti


Keväällä meillä oli koulussa tehtävänä noudattaa viikko jotain ruokavaliota eri vaihtoehdoista ja minä valitsin vegaani -ruokavalion. Syynä tähän oli se, että ajattelin ruokavalion olevan tällaiselle juustojen ja kananmunien ystävälle todella vaikeaa noudattaa. Olen myös ollut ihan täyspäiväinen lihansyöjä. Samalla pääsisin haastamaan omat makunystyräni ja kokkaustaitoni.

Kuinka ollakaan, ruokavalion toteutus oli todella helppoa ja söimme todella hyviä kasvisruokia. Olotila oli parin ensimmäisen päivän ajan todella nälkäinen ja vähän hontelo. Neljäntenä päivänä kaikki kuitenkin kirkastui ja olo oli ihan mielettömän hyvä siitä eteenpäin! Vegaanius venyi kahteen viikkoon ja kokeilu sai minut innostumaan ruoanlaitosta taas ihan uudella tavalla. Ruokavaliokokeilun jälkeen lihan syöntini on vähentynyt ihan huimasti ja huomaan nauttivani enemmän kasvisruoista.

Silti, tykkään edelleen juustoista ja kananmunista, joten ainakaan vielä en ole valmis jättämään niitä pois. Lihaakin menee aina silloin tällöin, mutta pyrin suosimaan silloin luomua.


Tässä yksi helppo ja maukas resepti, jonka kehittelin vegaanijakson aikana.


Lämmin kvinoasalaatti paahdetuilla kikherneillä ja bataatilla ( GL,V)

Aloita valmistaminen paahtamalla kikherneet.

Paahdetut kikherneet:
1 tölkki luomu kikherneitä suolavedessä
1-2 rkl öljyä
suolaa
pippuria
juustokuminaa
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta

Huuhtele ja kuivaa kikherneet hyvin. Poista irralliset läpinäkyvät kuoret. Sekoita öljy ja mausteet. Sekoita kikherneet öljy-mausteseokseen ja levitä leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paahda 200 asteessa noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.


Kvinoa ja bataatit


2dl kvinoaa
yrttisuolaa
pieni bataatti
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
1tl pippuria
1tl paprikamaustetta

Keitä kvinoa pakkakuksen ohjeen mukaan yrttisuolalla maustetussa vedessä. Kuori ja pilko sillä aikaa bataatti. Levitä pilkotut bataatin palat leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Lisää pälle öljy ja mausteet ja sekoita. Paahda uunissa 225 asteessa 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat saaneet hieman väriä.

Lopuksi sekoita yhteen kvinoa, bataatit sekä kikherneet ja lorauta sekaan vielä hieman oliiviöljyä. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää annoksen päälle esimerkiksi tuoretta kurkkua tai korianteria. 💚


Lämmin kvinoasalaatti paahdetuilla kikherneillä ja bataatilla


- Anna-Riikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...