sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Herkulliset punajuuri-vuohenjuustopitsat (GL)


Gluteenittomat pitsapohjat ovat usein aika haasteellisia saada onnistumaan, ainakin itse koen niin. Tykkään ohuesta, rapeasta ja vähän sitkeästäkin pohjasta. Kokeilin kerran käyttää pohjana valmistamiani porkkanarieskoja ja bingo! Nehän sopivat aivan täydellisesti ainakin näihin pikku kasvispitsoihin. Pikkupitsoissa on myös se etu, että voit samalla kerralla tehdä useampia makuvaihtoehtoja ;) Näissä pitsoissa tomaattikastikkeen virkaa toimittaa tuorejuusto.

punajuuri-vuohenjuustopitsat

 Punajuuri-vuohenjuustopitsat 4kpl (GL)
4 porkkanarieskaa
Italian yrtit tuorejuustoa
1 punajuuri
kourallinen vuohenjuustoraastetta
1 lehtikaalin lehti
3rkl oliiviöljyä
1tl hunajaa
ripaus timjamia
suolaa
pippuria

Kuori punajuuri ja viipaloi kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi. Valmista marinadi. Sekoita oliiviöljyyn hunaja, timjami, suola ja pippuri. Marinoi punajuuria noin 10 minuuttia. Valmistele sillä aikaa pohjat sivellen ne tuorejuustolla. Pese lehikaali ja revi pieniksi paloiksi. Pehmitä lehtikaalin paloja oliiviöljyisin käsin, niin lehdet eivät jää sitkeiksi. Lisää pieni ripaus suolaa. Asettele punajuuret, lehtikaalet ja vuohenjuustoraaste rieskan päälle. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Lehtikaali muuttuu ihanan rapeaksi uunissa.


kesäkurpitsarieskapitsa

Vinkki! Kokeile lisätä pitsan päälle paiston jälkeen pinjansiemeniä tai esimerkiksi saksanpähkinöitä rouhittuna. Täytteeksi sopii hyvin myös kesäkurpitsa!



- Anna-Riikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...