Olen jo hetken aikaa kerännyt reseptejäni Instagramiin.
Tällä reseptillä aloitin nutsforwellness Instagram -tilinikin ja näitä rieskoja olen leiponut jo vuosia, joten on luonnollista aloittaa tällä myös blogini.
Tätä rieskaa leivon leivistä kaikkein eniten, joten se on jo useita kymmeniä kertoja todettu erinomaiseksi rieskaksi. Se on myös äärettömän helppo tehdä, ja oikein laiskana päivänä sen voi tehdä myös peltileipänä, jolloin säästyy rieskojen muotoilulta. Parhaimmillaan tämä on kuitenkin rieskojen muodossa, jolloin saat nauttia rapeasta reunasta eniten.
Porkkanarieskat 8-10kpl (GL,V)
500g luomu porkkanasosetta
1dl luomu tattarihiutaleita tai gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl luomu hamppurouhetta
2,5 dl tattarijauhoja
3rkl oliiviöljyä
0,5tl suolaa
(+taikinaan voi myös heittää erilaisi siemeniä kuten auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, chia siemeniä..)
Sekoita aineet keskenään ja nostele taikinasta nokareita pellille kahden lusikan avulla. Taputtele jauhojen kanssa nokareista noin puolen sentin paksuisia rieskoja. Pistele lopuksi haarukalla. paista 215 asteessa noin 15-20min.
Vinkki! Rieskat kannattaa säilöä pakastimessa ja sulattaa leivänpaahtimessa tarpeen mukaan, näin saat aina tuoretta rieskaa.
- Anna-Riikka
- Anna-Riikka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti