maanantai 17. heinäkuuta 2017

Toipilaan ruokaa: Lempeä vegaaninen juuressosekeitto


Kävin vajaa viikko sitten viisaudenhampaan leikkausoperaatiossa ja paraneminen on ollut sen verran hidasta, että kohta ollaan menty viikko lähestulkoon soseruoalla. Tämä on ensimmäinen hampaan poistoni, joten en oikein tiedä miten pitkään on normaalia särkeä. Lienee yksilöllistä. Nyt olen ottanut käyttöön antibakteerisen kookosöljyn purskuttelun ja juonut havupuujuomaa, jonka antioksidanttiset vaikutukset muun muassa edistävät kudosten uudistumista. Eiköhän tämä näillä taitu 🙏

Tässä todella helppo ja herkullinen vegaaninen sosekeitto. Sosekeitto sopii hyvin toipilaalle, koska keitto on jo valmiiksi hyvin sulavassa muodossa. Näin elimistölle jää enemmän kapasiteettia korjaustoimintoihin, eikä kuluta liikaa energiaa ruoan käsittelyyn. Toki haavan parantumista ajatellen on syytä kiinnittää huomiota myös riittävään proteiinin ja rasvojen saantiin, esimerkiksi pehmeä munakokkeli luomu kananmunista. Sokeria on hyvä vältelltä eteenkin antibioottikuurin aikana, koska erityisesti epäsuotuisat bakteerit käyttävät sokeria ravintonaan.



vegaaniset reseptit - lempeä juuressosekeitto

Lempeän silkkinen sosekeitto (GL,V)

1 l vettä
1 bataatti
4 porkkanaa
3 perunaa
(4 valkosipulin kynttä)
1 prk kaurakermaa
suolaa
pippuria
timjamia

Kuori ja pilko juurekset sekä valkosipulit. Mittaa kattilaan noin litra vettä ja keitä juureksia ja sipuleita kunnes ne ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kaurakerma ja mausteet. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Viimeistele annos lorauttamalla sekaan oliiviöljyä. Näin saat keittoon lisäenergiaa ja edistät rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä.



Anna-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...