Minulle aamupala on erittäin tärkeä ateria, enkä voisi kuvitellakaan jättäväni sitä väliin. Aamupaloja on mukava vaihdella välillä, mutta ei ole kiva aamulla alkaa miettimään mitä uutta sitä keksisi. Siksi uudet aamupalavinkit ovat aina tervetulleita. Eteenkin hepot ja terveelliset reseptit joiden avulla aamu lähtee hyvin käyntiin ja nälkä pysyy loitolla lounaaseen asti.
Listaan tähän nyt kolme terveellistä ja herkullista aamupalareseptiä, joita voi toki syödä myös välipalana. Aamut ovat monille hyvinkin kiireistä aikaa, joten kokosin tähän reseptejä jotka voit alkuvalmistella jo illalla /tai ne valmistuvat muuten nopeasti.
Ensimmäisenä tuorepuuro tattarista. Suurimoita liotellaan yön yli, jolloin aamulle jää vain huuhtelu ja ainesten soseuttaminen blenderillä. Tuorepuurojen hienous on siinä, että sitä ei missään vaiheessa kuumenneta, jolloin säästyy paljon ravintoaineita ja entsyymejä.
Kuningatartuorepuuro tattarista (gl,v)
2:lle
2 dl yön yli liotettuja tattarisuurimoita
2 dl mantelimaitoa
n. 2 dl mustikoita
n. 2 dl vadelmia
1 banaani
2 taatelia
1. Huuhtele tattarisuurimoita kuumalla ja kylmällä vedellä kaksi kertaa. Laita suurimot sen jälkeen lasipurkkiin ja lisää vettä sen verran, että suurimot peittyvät reilusti. Liota jääkaapissa yön yli.
2. Aamulla: Huuhtele aamulla suurimot vielä kerran kuumalla ja kylmällä vedellä.
3. Poista taateleista kivet. Kaada kaikki aineet blenderiin tai hienonna sauvasekoittimella. Nauti heti tai ota lasipurkkiin mukaan.
Seuraava puuro vaatii hieman enemmän valmisteluja edellisenä päivänä granolan osalta (jota muuten kannattaa ehdottomasti kokeilla, se on TAIVAALLISTA!). Mutta muuten aamulle ei jää taaskaan paljoakaan valmisteltavaa. Jäiset mansikat voi laittaa vesihauteeseen sulamaan muiden aamutoimien ajaksi.
Mansikka chiapuuro granolalla (gl, v)
2:lle
3 rkl chian siemeniä (kuivana)
2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
n. 3 dl manteli- tai muuta kasvimaitoa
ripaus aito vaniljajauhetta
+ 3dl mansikoita soseutettuna + loraus kuumaa vettä (+ 2 rkl vaniljan makuista proteiinijauhetta)
+ maapähkinävoi granolaa
1. Liota chian siemeniä ja kaurahiutaleita yön yli mantelimaidossa. Kannattaa sekoittaa ensimmäisen 10 minuutin aikana pari kertaa, jotta puurosta tulee tasaista. Valmista granola (ohje alla)
2. Aamulla: Lorauta hieman sulaneiden mansikoiden joukkoon vähän kuumaa vettä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää halutessasi proteiinijauhe.
3. Kerrostele astiaan vuoron perään chiapuuroa, mansikkapyreetä ja granolaa.
Taivaallinen maapähkinävoi granola (gl, v)
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
n. 1 dl luomu maapähkinävoita (ilman sokeria)
2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
n. 3 rkl ceylonin kanelia
1 tl aito vaniljajauhetta
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Levitä kaurahiutaleet leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Ripottele päälle kanelia ja vaniljajauhetta.
2. Sekoita maapähkinävoi ja vaahterasiirappi keskenään. Voit hieman lämmittää pähkinävoita kuumassa vesihauteessa jos tahna on liian paksua.
3. Sekoita pähkinävoiseos kaurahiutaleiden kanssa tasaisesti. Voit käyttää tähän apuna käsiä.
4. Paahda uunissa noin vartin verran tai kunnes granola on rapeaa ja saanut hieman väriä. Ole tarkkana, ettei granola pala.
Tämä resepti on ainoa, joka valmistetaan kokonaisuudessaan aamulla. Olen valinnut tähän helppoja aineksia, joiden pilkkomiseen ei mene kauaa aikaa. Jos vierastat vihersmoothieiden makua, niin mango on se salaisuus, jolla saa taitettua vihreää makua makeampaan.
Vihersmoothie (gl,v)
6 palaa pakaste pinaattia tai kourallinen tuoretta
1 avocado
muutama pala pakaste mangoa maun mukaan
2 tl lehtikaalijauhetta
2 kotimaista omenaa
2 rkl hamppuproteiinia (tai muuta proteiinijauhetta)
limen mehu
vettä
Pidätkö enemmän smoothieista kuin puuroista? Lisää aiemmin postaamiani smoothievinkkejä löydät täältä ja täältä . Flunssakauden ehdoton suosikkismoothie Täältä .
Ihanaa alkanutta viikkoa 💛
- Anna-Riikka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti