maanantai 16. lokakuuta 2017

Maidoton mansikka-porkkana smoothie (gl, v)

Smoothie reseptit - maidoton mansikka-porkkana smoothie - Nutsforwellness


Viime viikolla tyhjensimme viljelypalstamme viimeisetkin sadot. Suurin menestyjä palstallamme oli tänä vuonna porkkana. Nyt kun meillä on kaapit täynnä porkkanaa sadon korjuun jäljiltä, täytyy alkaa keksiä mihin kaikkialle niitä voisi käyttää. Meillä ei ole kovin hyviä säilytysmahdollisuuksia säilyttää porkkanaa sellaisenaan, joten joudun jatkojalostamaan niitä, jotta niistä riittäisi iloa pitkäksi aikaa. Suuri osa laitettiin soseeksi ja pakastimeen, koska käytän porkkanasosetta paljon leipien leivonnassa. Mutta niiden jälkeenkin jäi vielä paljon porkkanaa purtavaksi. 

Olen vasta viime aikoina oppinut laittamaan smoothieihin myös juureksia. Tämä johtuu siitä, että ennen blogini aloittamista tein smoothiet hyvin samoja kaavoja noudattaen. Smoothieiden suhteen, niinkuin ruoanlaitossa muutenkin, helposti toistaa samoja reseptejä päivästä toiseen. Kun on kerran löytänyt hyvän ohjeen, sitä valmistaa aina automaatiolla uudestaan ja uudestaan. Blogin myötä onneksi "joudun" miettimään kokoajan uusia reseptejä. Erilaiset smoothiet ovat loistava keino lisätä ruokavalioon kasviksia ja marjoja hyvinkin kattavasti jos vaihtelee reseptejä. Mielestäni maukkaimmat smoothiet syntyvät vain muutamasta eri ainesosasta. Aionkin aina silloin tällöin julkaista erilaisten smoothieiden ohjeita, jos vaikka joku siellä ruudun toisenlla puolella saisi niistä uutta inspiraatiota kokeilla uusia yhdistelmiä :) Aikaisempi smoothiereseptini sisälsi punajuurta, tällä kertaa sattuneesta syystä halusin kokeilla miten porkkana sopii mansikan kanssa. Ja sehän sopii! Kiireettöminä aamuina smoothien kauniiksi koristelu piristää kummasti päivää, kokeile vaikka :)


helppo maidoton smoothie mansikoista ja porkkanasta - nuts for wellness


Maidoton mansikka-porkkana smoothie
2:lle

1 banaani
3 dl jäisiä mansikoita
2  raakaa porkkanaa
2 dl manteli- tai muuta kasvimaitoa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl liotettuja chia siemeniä
(ripaus aitovaniljajauhetta)

koristeluun jäisiä mustikoita, mulperin marjoja ja viikuna

1. Pese ja paloittele porkkanat. Voit myös kuoria jos et käytä oman maan porkkanoita.
2. Sekoita aineet keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Nauti heti.


aamupalareseptit - mansikka-porkkanasmoothie - nuts for wellness


Ihanaa alkanutta viikkoa 💛


- Anna-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...