perjantai 11. elokuuta 2017

Väistä syksyn flunssa-aalto!

Tänään töihin mennessäni näin paljon reput täynnä intoa olevia lapsia matkalla kouluun. Koulut ovat siis alkaneet ja useimmilla kesälomat ovat nyt takanapäin. Myös itselläni oli tänään ensimmäinen työpäivä loman jälkeen. Lomien loppuminen tarkoittaa sitä, että pian lähtee liikkeelle ensimmäinen flunssa-aalto. Omassa työssäni näen hyvin läheltä, kun flunssakaudet iskevät. Sen vuoksi pyrin myös itse buustaamaan immuunijärjestelmääni pahimpina flunssa-aikoina, koska olen aitiopaikalla saada tartunnan itsekin. Tässä asiassa tärkeää on ennakoiminen. Ennaltaehkäisy on terveyttä ajatellen aina helpompaa kuin sairauden hoitaminen.

Top 5 vinkkiäni flunssan ennaltaehkäisyyn:


1. Riittävä lepo
Tätä ei voi liikaa toitottaa. Ihminen tarvitsee riittävästi unta. Elimistömme korjausmekanismit työskentelevät nukkuessamme. Pyri nukkumaan vähintään 7,5 tuntia yössä.


2. Käsihygienia
Tämä on varmasti itsestäänselvyys, mutta muista pestä kädet äläkä aivasta suoraan käteen vaan esimerkiksi nenäliinaan. (Siitä huolimatta, että lapsena meille on opetettu laittaa käsi suun eteen kun aivastaa.)

3. Vähennä stressiä
Tiedän kyllä, että ihan turhaa sanoa kenellekään, että älä stressaa ja asia olisi sillä hoidettu. Mutta pitkittynyt voimakas stressi madaltaa immuunipuolustusta. Pyri löytämään keinoja, jotka auttavat juuri sinua madaltamaan stressitasoja. Se voi olla esimerkiksi tehtävälistojen tekemistä tai metsässä kävelyä.

4. Syö paljon kasviksia
Kasvikset sisältävät paljon vitamiineja ja antioksidantteja, jotka auttavat kehoa taistelemaan taudinaiheuttajia vastaan. Suosi eritoten marjoja, sitruunaa, inkivääriä, kurkumaa ja valkosipulia.

5. Juo riittävästi nestettä
Liian vähäinen veden juonti kuivattaa limakalvoja ja ne tulevat alttiimmiksi taudinaiheuttajille.


Alla vielä ohje immuunipuolustusta boostaavaan smoothieen

vältä flunssa supersmoothiella



Immuunijärjestelmää boostaava smoothie



Immuunijärjestelmää boostaava smoothie (Gluteeniton, vegaani)
2:lle

2 dl mantelimaitoa
1-2 porkkanaa
1 pienen luomu sitruunan kuori raastettuna
1 tl kurkumaa
1cm pätkä inkivääriä
2 tl ruusunmarjarouhetta
1rkl pellavansiemenrouhetta
1rkl mct- öljyä (tai oliiviöljyä)
1-2 nektatiinia (riippuen laitoitko 1 vai 2 porkkanaa)
1 pieni jäinen banaani

1. Pilko ja pakasta banaani (n.2 tuntia)

2. Kuori ja pilko porkkanat pieniksi paloiksi

3. Kaada porkkanat ja puolet mantelimaidosta astiaan ja surauta  sauvasekoittimille tasaiseksi. Voit myös käyttää blenderiä, jolloin voit suoraan kaataa kaikki aineet blenderiin ja surauttaa smoothien kerralla valmiiksi. Sauvasekoittimella tein smoothien asteittain.

4. Lisää porkkana-maitoseokseen nyt jäiset banaanit ja surauta tasaiseksi.

5. Poista kivet nektariineista.

6. Nyt voit lisätä lopun maidon sekä muuta aineet astiaan ja viimeistellä smoothien.

7. Nauti!



vegaaniset reseptit - immuunijärjestelmää boostaava smoothie


Voidaan hyvin 💛


- Anna-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...