Tykkään haastaa itseni kehittämään terveellisempiä, mutta vähintäänkin yhtä maistuvia reseptejä mieliherkuistani. Se on oikestaan koko tämän blogini idea. Kerätä tänne muistiin hyväksi kokemiani reseptejä itseäni ja muita terveellisestä ruoasta kiinnostuneita varten. Jos katson netistä jonku kiinnostavan ohjeen, niin muokkaan siitä hieman terveellisemmän version tai muuten omaan makuun sopivamman. Useimmiten nämä terveellisemmät vaihtoehdot myös maistuvat mielestäni paremmalle, eikä niistä jää tukkoista ja turvonnutta oloa, saati morkkista. Makuaistihan mukautuu ajan mittaan syömämme ravinnon mukaan. Mitä paremmin syöt, sitä vähemmän keho kaipaa ns. pahiksia. Ennen, kun en vielä ollut kiinnostunut terveellisestä ruuasta ja huomannut sen vaikutuksia omaan oloon, ei minua kiinnostanut oliko jossain reseptissä esimerkiksi 2 vai 4dl valkoista sokeria. Tai mitä jauhoja siinä oli käytetty.
Tänään halusin päivittää nachot terveellisempään muotoon. Tiedättehän, kun ihmiset jakautuvat perunalastuihmisiin ja maissinachoihmisiin. Kumpaan joukkoon sinä kuulut? Minä olen enemmän maissinachoihminen. Valitsen tarjoiluista aina mielummin nachot ja guacamolen tai salsan kuin perunalastut ja dipin. Tosin kumpikaan vaihtoehto ei ole usein syötynä hyväksi minulle, tai sinulle. Ravinneköyhä ja muutenkin epäilyttävä maissi on nyt korvattu ravinteikkaammalla kikherneellä! Tämä on siis tehty täysin kikhernejauhoista. Ja kyllä on herkullista! Tässä on resepti terveellisempiin nachoihin ja salsaan. Olkaapas hyvät! :)
Terveellisemmät kikherne tortilla nachot (gl,v)
125g kikhernejauhoja
n. 1/2 tl raffinoimatonta merisuolaa
n. 1/2 tl mustapippuria
1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl oliiviöljyä
n. 3 rkl lämmintä vettä
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää mukaan oliiviöljy ja sekoita kunnes taikina on murumaista. Lisää sen jälkeen vettä ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita kunnes muruisesta taikinasta tulee yhtenäinen.
2. Aseta taikina leivinpaperin päälle pöydälle ja painele hieman litteämmäksi. Aseta taikinan päälle toinen leivinpaperi ja kauli taikina mahdollisimman ohueksi. Mitä ohuempi, sen rapeammat nachot.
3. Poista päällä oleva leivinpaperi ja leikkaa nachot valmiiseen muotoon alla olevan kuvan mukaan. Lopuksi erottele nachot toisistaan hieman ja rouhi päälle vielä hieman suolaa halutessasi. Siirrä lopuksi leivinpaperi nachoineen pellille. Paista 10-13 minuuttia tai kunnes nachot ovat reunoilta kauniin kullanruskeat. Voit tarjoilla nachot lämpimänä tai kylmänä.
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää mukaan oliiviöljy ja sekoita kunnes taikina on murumaista. Lisää sen jälkeen vettä ruokalusikallinen kerrallaan ja sekoita kunnes muruisesta taikinasta tulee yhtenäinen.
2. Aseta taikina leivinpaperin päälle pöydälle ja painele hieman litteämmäksi. Aseta taikinan päälle toinen leivinpaperi ja kauli taikina mahdollisimman ohueksi. Mitä ohuempi, sen rapeammat nachot.
3. Poista päällä oleva leivinpaperi ja leikkaa nachot valmiiseen muotoon alla olevan kuvan mukaan. Lopuksi erottele nachot toisistaan hieman ja rouhi päälle vielä hieman suolaa halutessasi. Siirrä lopuksi leivinpaperi nachoineen pellille. Paista 10-13 minuuttia tai kunnes nachot ovat reunoilta kauniin kullanruskeat. Voit tarjoilla nachot lämpimänä tai kylmänä.
Helppo salsa
2 tomaattia
1 pieni valkosipulinkynsi
2-3rkl oliiviöljyä
iso kourallinen tuoretta korianteria
(suolaa)
pippuria
chiliä
1. Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi ja valkosipulit mahdollisimman hienoksi silpuksi.
2. Hienonna korianteri.
3. Sekoita aineet kulhossa ja lorauta mukaan oliiviöljyä.
4.Lisää lopuksi mausteet ja anna salsan maustua jääkaapissa noin tunnin verran (jos maltat).
Voidaan hyvin 💛
- Anna-Riikka
- Anna-Riikka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti