torstai 18. tammikuuta 2018

Lämmin supersalaatti (gl,v)

Kasvisruokaa - Lämmin salaatti - Nuts for wellness


Hei pitkästä aikaa te kaikki ihanat! Reissusta on kotiuduttu ja kasautuneet kouluhommat meinaavat viedä kaiken ajan blogilta. Kaikkea kivaa on tulossa, kun vaan saan taas aikaa kuvaamiseen ja kirjoittamiseen. Pysykää siis kuulolla, hyviä ja terveellisiä reseptejä on tulossa :) On muuten todella vaikeaa pysytellä poissa resepteistä ja keskittyä lukemaan kasoittain tutkimuksia :D (Eilenkin oli tarkoitus käydä läpi parisenkymmentä tutkimusta, mutta niin vain löysin itseni kehittelemästä mm. Runebergintorttureseptiä.) Tilanne tuntuu hieman vaikealta tällä hetkellä, kun on kaksi asiaa mihin tuntee niin suurta paloa ja mihin haluaisi antaa kaikkensa; opinnot ja blogi. Olisi hienoa kun voisi vain siirtää kaiken haluamansa tiedon aivoihin ja tekstiä syntyisi pelkän ajatuksen voimalla.

Minun oli nyt kuitenkin aivan pakko tulla jakamaan tämä herkullinen salaattiohje teille! Ihan mielettömän hyvää ja täynnä ihania ravintoaineita! 😍 Talvisaikaan on parempi suosia lämpimiä salaatteja ja siihen tarkoitukseen sopii mahtavasti erilaiset juurekset ja kaalit. Olen tällä hetkellä täysin hurahtanut kaalikasveihin. Parsakaaliin, punakaaliin, lehtikaaliin... Törmään opinnoissani jatkuvasti siihen, kuinka mahtavia ravintoainepommeja kaikki erilaiset kaalikasvit ovat. Tulen varmasti kirjoittamaan pienen tietopaketin niistä myös tänne blogin puolelle ja toivottavasti sen myötä myös joku muu innostuu. Saimme kaiken kukkuraksi vielä joululahjaksi satokausikalenterin josta inspiroituneena tuntuu kerrassaan mahdottomalta yrittää pysytellä poissa keittiöstä! :D


Lämmin supersalaatti - vegaaniset kasvisruoat - nutsforwellness

Lämmin kaalisalaatti (gl,v)

3 isoa luomu porkkanaa
2 isoa luomu lehtikaalin lehteä
n. 2 isoa kourallista pilkottua punakaalia
1-2 luomu valkosipulinkynttä
pieni kourallinen luomu manteleita
2 rkl luomu auringonkukansiemeniä
1-2 rkl kuitavattuja karpaloita tai rusinoita

(oliiviöljyä tai seesaminsiemenöljyä kuullotukseen)

kastike:

n. 2 tl tahinia
puolikkaan sitruunan mehu
n. 3 rkl oliiviöljyä
pieni töräys luomu hunajaa (tai vegaaninen vaihtoehto 1 tl vaahterasiirappia)
suolaa 
pippuria


1. Kuori ja suikaloi porkkanat kuorimaveitsellä (tai käytä spiralizeriä). Poista lehtikaalista paksut keskiruodot. Revi lehtikaalin lehdet pienemmiksi paloiksi. Pilko punakaali. Sekoita kasvikset kulhossa ja purista joukkoon valkosipulit.

2. Valmista seuraavaksi kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään. Lisäsin itse hunajan salaattiin vasta kasvisten kuullotuksen jälkeen.

3. Sekoita kastike kasvisten joukkoon tasaisesti ja kuullota salaattia pannulla öljyssä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan jotta kasvikset hieman pehmenevät. Purutuntumaa on kuitenkin tarkoitus jäädä.

4. (Sekoita salaatin joukkoon hunaja). Ripottele valmiin salaatin päälle siemeniä, kuivattuja karpaloita ja karkeasti rouhittuja manteleita. 


Helpot kasvisruokareseptit - lämmin salaatti - nutsforwellness


Värikästä torstaita 💛


- Anna-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...