maanantai 4. joulukuuta 2017

Helppo puolukkaglögi ilman valkoista sokeria

Itse tehty glögi ilman valkoista sokeria - nutsforwellness


Huumaava tuoksu valtaa kodin jokaisen nurkan. Kaneli, neilikka, pomeranssinkuori, kardemumma ja inkivääri luovat täydellisen sinfonian mikä lämmittää niin kodin kuin sielunkin.Vielä muutama kynttilä palamaan ja kaikki on täydellistä. Joulun odotus on ihanaa!

Hassua, etten aikaisemmin ollut edes ajatellut tekeväni glögiä itse. Miten mahdottoman helppoa se onkaan, ja eri variaatioissa vain taivas on rajana. Mukaan voi heittää vaikka chiliä tai yrttejä! Makeuttamattomaan mehuun tehtynä voit myös itse vaikuttaa makeuteen ja makeutuksen laatuun. Oma suosikkini on glögin sekaan laittaa hunajaa, mutta erinomaisia vaihtoehtoja ovat myös esimerkiksi kookos- tai inkkarisokeri.

 Jos tuntuu, että joulukiireet alkaa kiristämään nuttua niin keitä kuppi hyvää glögiä, istu alas ja rentoudu. Hengitä syvään. Kaikki järjestyy kyllä.

Sama pätee muutenkin elämässä. Kun stressi ja kaaos meinaa ottaa vallan, keitä kuppi kuumaa, istu alas ja rauhoitu. Tätä metodia olen itsekin joutunut harjoittelemaan viimeaikoina _paljon_. Varsinkin innostuessani käyn niin ylikierroksilla, että en saa mitään aikaiseksi. Tai sitten yritän kuunnella mielenkiintoista luentoa, tehdä ruokaa ja lukea hyvää kirjaa samaan aikaan. Senhän tietää kuinka tehokasta se on. Elän tällä hetkellä niin uskomattoman kiehtovaa aikaa kun olen todella päässyt sisään ravitsemukseen, että haluan lukea ihan jokaikisen asian mikä edes vähän sivuaa elimistön toimintoja ja ravitsemusta. Ja samaan aikaan kihisen intoa kehitellä ja jakaa ihania ravitsevia reseptejä kaikille. Kyllä minä vielä opin jäsentelemään tämän kaaoksen :)

Nyt mennään laittamaan glögit tulille!





Itse tehty glögi ilman valkoista sokeria

5 dl vettä
1 pussi valmista glögimaustetta (esim Meiralla on hyvä)
0,5 l makeuttamatonta puolukkamehua (myös esim. karpalo- ja mustaherukkamehu käy)
2 rkl hunajaa (tai oman maun mukaan)
(punaviiniä 1:3)


1. Keitä ensin mausteliemi. Kaada vesi ja maustepussi kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siirrä sen jälkeen kattila sivuuna ja anna liemen jäähtyä ja maustua vielä vartin verran.

2. Siivilöi mausteet ja lisää liemen sekaan puolukkamehu ja hunaja. Kiehauta vielä jos haluat lämmintä glögiä. Lisää lopuksi punaviini halutessasi.




Lämpöisiä glögihetkiä 💛


- Anna-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...