lauantai 5. elokuuta 2017

Ihanan mehevä mustikka-sitruunakakkunen (Gluteeniton ja maidoton)

Gluteenittomaan ruokavalioon siirtymisen jälkeen olen kaivannut ainoastaan mehevyyttä ja ilmavuutta leipiin ja leivonnaisiin. Ainakin itse olen kokenut, että hyvin usein gluteeniton taikina ei nouse juuri ollenkaan ja lopputulos on kaikkea muuta kuin mehevä. Joko taikina on supermureneva tai kivikova köntti. Tietysti aika suuri tekijä on tässä myös se, että en myöskään juuri koskaan käytä hiivaa leipomuksissani. Jonkinlaista edistymistä on kuitenkin onneksi näiden vuosien aikana tullut omaankin osaamiseen :)

Tässä kahvikakkusessa yhdistyy mielestäni juuri kaikki se, mitä useimmiten leivonnaisilta kaipaan. Lopputulos on mehevä, ilmava ja sopivan kostea. Eikä se myöskään murene pelkästä kosketuksesta. Sitruuna ja mustikka sopivat täydellisesti yhteen tehden kakusta ihanan raikkaan. Pieni kookoksen häivähdys vain viimeistelee täydellisyyden. Kaiken lisäksi tämä on aivan äärettömän helppo ja nopea valmistaa! Sinun siis todellakin kannattaa kokeilla tätä! Täytyy myöntää, että olin itsekin vähän epäileväinen kun kaadoin taikinan vuokaan. Mutta mitä vielä, katsoin huuli pyöreänä uuniin kun kakku oli kohonnut niin kauniisti. Kakkua leikatessa suuni kääntyi valtavaan hymyyn huomatessani mehevän koostumuksen. Täydellinen kakku!



mehevä gluteeniton mustikka-sitruunaleipä


gluteenittomat ja maidottomat reseptit - mehevä mustikkakakku

gluteeniton ja maidoton mustikka-sitruunakakku

Mehevä mustikka-sitruunakakkunen (gluteeniton, maidoton)

(Kuivat aineet)
4dl mantelijauhoa
2dl gluteenitonta kaurajauhoa
3/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl merisuolaa
1/2 tl aito vaniljajauhetta
1,5 dl kookossokeria

(Märät aineet)
4 munaa (huoneen lämpöisiä)
3/4 dl sulaa kookosöljyä
1 tl sitruunan kuorta raastettuna
2 rkl sitruunamehua

1,5 dl tuoreita mustikoita (suositus)
(jos käytät pakastemustikoita niin lisää mustikoiden joukkoon vajaa 1 rkl perunajauhoa)

Manteli crumble (kakun päälle)
1 dl mantelijauhoa
1 rkl sulaa kookosöljyä
1rkl vaahterasiirappia

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
3. Sekoita märät aineet keskenään toisesssa kulhossa.
4. Kaada märät aineet kuivien kulhoon ja sekoita aineet tasaiseksi lusikalla.
4. Kaada puolet taikinasta leipävuokaan ja lisää väliin mustikat.
5. Kaada loppu taikina vuokaan.
6. Valmista manteli crumble sekoittamalla aineet kulhossa käsin.
7. Murustele crumble vuokaan taikinan päälle ja siirrä vuoka uuniin.
8. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes kypsä. Paistoaika voi hieman vaihdella uunien ja mustikoiden vetisyyden myötä, etenkin jos käytät pakastemustikoita. Kypsyyden voit tarkistaa puutikulla.
9. Leikkaa kakku vasta kun se on jäähtynyt.
10. Nauti täydellisestä kakusta.


Ihania kahvi- tai teehetkiä 💛


- Anna-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...