maanantai 25. syyskuuta 2017

Gluteenittomat ja maidottomat kurpitsaletut


Nuts for wellness - gluteenittomat ja maidottomat letut


Kuten aiemmassa postauksessani kerroin, ei minulla ole ennen tätä syksyä ollut juurikaan kokemusta jättikurpitsasta. Olen ajatellut, että sitä on muka jotenkin vaikea työstää ja mitä siitä edes tekisi. Muuta kuin lyhdyn halloweenina. Olinpas väärässä. Kaikki sai alkunsa kun olimme Samun vanhempien luona käymässä ja heillä oli tarjolla kurpitsaa monessa eri muodossa. Tällä reissulla ihastuin täysin etenkin spagettikurpitsaan, mutta myös jättikurpitsaan. Olimme itsekin yrittäneet kasvattaa spagettikurpitsaa, mutta taimet menehtyivät kylmän alkukesän vuoksi. Todella harmi, jäimme paitsi todella ihanasta raaka-aineesta. Täytyy ehdottomasti yrittää ensi vuonna uudestaan. Saahan niitä onneksi nykyään myös isommista marketeista. Onneksemme saimme kuitenkin mukaamme kotiinvietäviksi spagettikurpitsaa ja ihan valtavan suuren jättikurpitsan, jota olemme nyt viime viikon syöneet oikein urakalla. Keittona, muussina, sämpylöinä, lettuina.. Siitäkin huolimatta pakastettavaksi jäi vielä paljon kurpitsasosetta. Mutta onpahan sosetta valmiina kun seuraavan kerran lettuhammasta kolottaa ;)





Tästä reseptistä kunnia kuuluu Samun äidille. Nautimme näitä samaisia kurpitsalettuja silloin osana sunnuntaibrunssia niin suolaisen kuin makeankin täytteen kanssa ja olin kyllä ihan myyty. Nämä toimivat niin pekonin tai avocadon, kuin omenahillonkin kanssa. Täytyi heti laittaa resepti korvan taakse ja tehdä näitä myös kotona. Haluan tietysti jakaa tämän reseptin myös teidän kanssanne, koska nämä vaan olivat ihan todella hyviä! Lisäsin reseptiin puolikkaan banaanin, koska halusin tehdä makeita lettuja. Herkuttelimme näitä tällä kertaa vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa mikä toimi myös ihan äärimmäisen hyvin.


Gluteenittomat ja maidottomat kurpitsaletut

2 dl kurpitsasosetta
2 dl manteli- tai muuta kasvimaitoa
2 luomu munaa
(puolikas banaani muussattuna)
1 tl psylliumia
2 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2 rkl perunajauhoja
2 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl aitovaniljajauhetta
ripaus suolaa

Paistamiseen kookosöljyä (tai luomu voita jos ei tarvitse olla maidoton)

1. Mittaa kulhoon kurpitsasose, kasvimaito sekä munat ja sekoita aineet lusikalla.
2. Lisää mukaan banaanisose ja psyllium.
3. Lisää sen jälkeen joukkoon mausteet, kaurahiutaleet ja perunajauhot ja seoita tasaiseksi.
4. Anna taikinan vetäytyä noin 5 minuuttia ennen paistamista.
5. Paista pannulla pieniä lettuja kookosöljyssä.
6. Tarjoile esimerkiksi vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa.


nutsforwellness / kurpitsareseptit / gluteenittomat kurpitsaletut


Maukasta maanantaita 💛


- Anna-Riikka






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viljaton ja maidoton pannukakku

Viimeisen parin viikon sisällä meillä on syöty pannukakkua varmaan enemmän kuin moniin vuosiin yhteensä. Tämä siitä syystä, että tähtä...